Casos d'empresa Casos d'empresa
"Oferim una solució global als clients: des del disseny conceptual fins al control de la producció"
"Oferim una solució global als clients: des del disseny conceptual fins al control de la producció"

Anònim
Temps aproximat de lectura: 6 min.

MAT Group és líder mundial en el desenvolupament de cascs de protecció de motocicletes. Quatre de les deu primeres marques mundials de cascs són clients de MAT Group: Fulmer (EUA), AGV (Itàlia), Shark (França) i la marca capdavantera a Alemanya. Aquest grup d'empreses amb seu a Terrassa (té cent treballadors) centra l'activitat en el sector de la protecció tècnica i esportiva, oferint solucions globals als clients, que valoren el servei integral i l'esforç en innovació en un sector que és relativament nou. Amb el 75% de volum de negoci, el core business de la companyia són els cascs de motocicleta, un invent que data de 1953 i que és obligatori al nostre país per a totes les cilindrades des de 1992. L'altra unitat de negoci és la roba de protecció, on també els líders mundials dels sectors motor i outdoor confien en MAT Group, i pels quals la innovació esdevé un valor afegit.

L'empresa va néixer l'any 2000 amb una clara vocació internacional que els ha dut a obrir filials al sud-est asiàtic (Corea del Sud, la Xina i el Vietnam), mentre es produïa el procés d'outsourcing de les activitats de producció i desenvolupament del sector. Des de 2005 aposten molt per la recerca i el desenvolupament: a la Xina han establert un centre tecnològic de recerca, desenvolupament i control de qualitat, i disposen d'un laboratori i centre de recerca, Omega, a Itàlia. Des del 2007, quan va entrar al grup una empresa de capital risc, l'esforç inversor en R+I ha estat clau, en especial el nou mercat de la "comunicació en moviment" amb el desenvolupament de mans lliures sota la marca Twiins. L'expansió els ha portat de facturar dos milions d'euros el 2005 a vint milions de negoci agregat el 2009 i a tenir una previsió de vint-i-dos milions aquest 2010. Aquesta expansió, la volen mantenir col·laborant amb marques de primer nivell com Bultaco, a partir de llicències de marca i aliances amb partners tecnològics com Gore-Tex.

 

Idees força:

 

>> Pel client és atractiu rebre una solució global, que va des del disseny conceptual fins al control i la gestió de la producció, i que els projectes tinguin un component tècnic i d'innovació.

>> L'estratègia d'innovació passa per conèixer bé els productes que es desenvolupen i pensar en les necessitats del consumidor de cara al futur. A partir d’això es construeix un mapa de possibles línies d'evolució del sector. En paral·lel, es treballa en la innovació en el procés productiu per millorar la productivitat.

>> Les companyies tenen l’opció de recolzar-se en les ajudes que es poden rebre de les institucions. Una companyia petita necessita aquest procés d'acompanyament en algunes de les activitats com el que fa ACC1Ó.

>> L'èxit de MAT Group se centra en quatre pilars: la relació de partnership amb els clients, el valor dels treballadors (mitjana jove i de dotze nacionalitats), la innovació com a base per situar-se un pas endavant dels competidors, i l'assoliment de les fites marcades ràpidament.

 

Conceptes clau:

 

Core  business: activitat que és capaç de generar valor i que cal per establir una competència distintiva beneficiosa per a la companyia.

 

Outsourcing: subcontractació. Procés mitjançant el qual una empresa contracta una part del procés de producció a una altra empresa, generalment especialitzada.

 

Llicència de marca: contracte mercantil mitjançant el qual el propietari d'una marca permet que una altra empresa o persona s'identifiqui amb els béns i serveis que ofereix.

 

Partnership: relació entre empreses com a societat mercantil o comercial, per a determinades activitats comercials.

automocio@anella.cat
Imprimir la notícia

Enllaços relacionats
Web de MAT Group[Visitar enllaç]
Per reproduir correctament aquest contingut és necessari instal·lar el programari Adobe Flash Player. Si us plau, baixeu-vos l'última versió, només us requerirà uns instants.