Casos d'empresa Casos d'empresa
Arcol: la innovació i la tecnologia viatgen sobre rodes
Arcol: la innovació i la tecnologia viatgen sobre rodes

Anònim
Temps aproximat de lectura: 6 min.

Desenvolupar el seu propi centre de R+D ha estat clau per Arcol a l'hora de sortir al mercat internacional amb un retrovisor multiadaptable per a autobusos, autocars i autocaravanes.

L'empresa ha trobat un nínxol de mercat servint un producte del tot adaptat tant a primeres marques com a les petites de tot el món. Treballen en uns quaranta països dels cinc continents, que els aporten un 60% de la facturació actual.

 

Industrial Arcol SA és una petita empresa dedicada al disseny, fabricació i comercialització de retrovisors, llums i cortines per als primers equips de fabricants d'autobusos, autocars i autocaravanes. Situada al polígon Valldoriolf de la Roca del Vallès, és homologada com a proveïdora de multinacionals de vehicles com Volvo, Mercedes-Benz i Man.
 

 

Idees força:

 

>> L'especialització pot donar avantatge competitiu en sèries curtes davant d'altres proveïdors més grans.

>> L'externalització de la producció de les peces dóna flexibilitat a l'hora de produir segons la necessitat del client.

>> Tenir un departament de R+D és bàsic per poder aportar solucions al mercat. Cal una forta inversió inicial, però obté ràpids rendiments, i és una bona carta de presentació davant de clients i mercats.

>> Exportar és una de les vies que pot ajudar a sortir de la crisi.

 

 

Paraules clau:

 

Centres tecnològics i de recerca, Components d'automoció, Desenvolupament de producte, Desenvolupament tecnològic, Empresa familiar, Empreses de base tecnològica, Exportacions, Industrialització, Innovació tecnològica.
 

automocio_anella@acc10.cat
Imprimir la notícia

Enllaços relacionats
Pàgina web d'Arcol:[Visitar enllaç]
Per reproduir correctament aquest contingut és necessari instal·lar el programari Adobe Flash Player. Si us plau, baixeu-vos l'última versió, només us requerirà uns instants.