Experiències Experiències
Sutran: Innovació tecnològica que transpira

Sutran: Innovació tecnològica que transpira[09/04/2012], Anònim
Font: ACC1Ó | Competitivitat per l'empresa
Temps aproximat de lectura: 3 min.

Innovar acostuma a ser un camí cap a l'èxit. I més en un sector com el tèxtil, de recorregut llarg però encara amb molts camins per descobrir. Sutran, empresa innovadora orientada a donar solucions mèdiques als problemes derivats de la suor, ha desenvolupat i patentat, en col·laboració amb investigadors de la UPC, el primer teixit intel·ligent capaç d'eliminar les taques de suor. Els mitjons que eliminen olors i bacteris és la seva darrera proposta.

 
 
 
 
ACC1Ó ajuda a la innovació de les empreses mitjançant l'Ajut InnoEmpresa que dóna suport a les petites i mitjanes empreses en el desenvolupament de nous productes diferencials.

 

La història de Sutran és la definició exacta de l’esperit emprenedor amb ganes de trobar solucions als problemes. Per conèixer-la, és inevitable fixar-se en David Cahisa, actual gerent de l’empresa i el desencadenant d’un procés que en tres anys ha aconseguit patentar el primer teixit intel·ligent capaç d’eliminar les taques de suor. Cahisa pateix hiperhidrosi, que consisteix en l’excessiva sudoració, ja sigui a tot el cos o en àrees localitzades. “Estava cansat de sentir-me incòmode amb les taques de suor que afectaven la meva vida professional i personal”, recorda. I la seva actitud davant dels problemes, lluny de refugiar-se en laments, va ser la d’intentar trobar solucions. Per això va contactar amb Òscar Deumal, enginyer tèxtil, amb la voluntat d’investigar la possibilitat de fabricar un teixit que no deixés passar la suor.

 

textil_anella@acc10.cat
Imprimir la notícia

Enllaços relacionats
Accedeix al cas empresarial complet[Visitar enllaç]
Pàgina web de Sutran[Visitar enllaç]