Comunitat TIC

ACCIÓ Generalitat de Catalunya

Oportunitats de Negoci de la Xarxa Exterior d'ACC1Ó

Oportunitat de negoci en el sector dels vehicles elèctrics a Califòrnia

Oportunitat de negoci en el sector dels vehicles elèctrics a Califòrnia[21/03/2011], Dinamitzador Anella.cat
Font: Xarxa Exterior d'ACC1Ó
Temps aproximat de lectura: 5 min.
Es preveu que les vendes de vehicles elèctrics i híbrids arreu del món siguin de 5,2 milions l'any 2020, dels quals els Estats Units en vendran 1,74 milions. En aquest sentit, Califòrnia se situa com l'estat amb un nombre de vehicles elèctrics més elevat: prop dels 200.000 cotxes.

Hi ha un parell de motius de pes per explicar per què les vendes de cotxes híbrids als Estats Units han crescut prop del 80% anual des de 2000. En primer lloc, en l’àmbit federal, la compra d’un vehicle elèctric va acompanyada d’un descompte de fins 7.500 dòlars. En segon lloc, els consumidors americans tenen una predisposició alta a comprar vehicles green per l’ús que fan del seu mitjà de transport: aproximadament el 85% dels cotxes als EUA recorren menys de 20 milles (30 km) al dia i un vehicle elèctric estàndard té una capacitat de 40-70 milles (60 – 110 km) per recàrrega elèctrica.

 

Califòrnia i el sector dels vehicles elèctrics de manera conjunta esdevenen un nínxol de mercat que tot just comença a ser un fort potencial. Les activitats en què es requereixen els majors esforços són les de recerca tècnica: recerca de la infraestructura, recerca de l’emmagatzematge de les bateries, estudi de l’impacte mediambiental o el desenvolupament de noves tecnologies. Les empreses catalanes del sector poden trobar en aquest nínxol bones oportunitats de negoci.

tic_anella@acc10.cat
Imprimir la notícia

Enllaços relacionats
Oportunitat de negoci completa[Visitar enllaç]